Kolibree -IoT patrunde si in ingrijirea orala

 

Kolibree -Prima periuta de dinti cu Inteligenta Artificiala

Un start-up francez isi propune sa eficientizeze curatarea dintilor, transformand periajul intr-o activitate distractiva, mai ales pentru copii. Este primul pas spre IoT (Internet of Things) in ingrijirea orala. 
Periuta este conectata la o aplicatie de smaprtphone care contine harta dintilor. Aceasta este colorata in timp real, in functie de cat de bine s-a facut curatarea, zonele care au fost curatate, cele pe care nu s-a insistat, etc. Toate aceste informatii sunt obtinute de la senzori de miscare 3D, giroscopul, accelerometrul  si magnetometrul cu care este echipata periuta de dinti. 

Periuta este dotata cu un procesor low-power pe care sunt instalati algoritmii de deep-learning dezvoltati de companie. Ideea a pornit de la faptul ca  fiecare persoana are miscari proprii de a isi curata dintii, miscari pe care le repeta de fiecare data, insistand asupra unor zone. Cu informatiile obtinute de la senzori,  Kolibree detecteaza aceste miscari, si genereaza alte miscari necesare periajului corect. 

Pentru a face periajul interactiv, mai ales pentru copii, in timpul curatarii, fiecare utilizator primeste puncte in functie de cat de bine s-a facut curatarea, in functie de timpul de curatare, etc.

Bateria dureaza pana la 2 saptamani, facand periuta foarte utila pentru calatorii. 

Kolibree va aparea pe piata in martie 2017, la un pret de 129 EUR. Pana atunci poate fi comandata la pre-order, la un pret de 79 EUR.  

CrearEar : Oto-Tip

Cu totii stim ca betisoarele folosite pentru curatarea urechii nu sunt indicate, putand afecta timpanul. Chiar si producatorii de betisoare recomanda sa nu fie folosite pentru curatarea urechii. 

In ultimii ani au aparut si aparate care curata urechea prin aspirare, despre care s-a ajuns la concluzia ca sunt neeficiente. 

Un start-up din SUA vine cu o metoda mult mai ingenioasa pentru curatarea urechii: Oto-tip.

Oto-tip un device cu un varf in forma de spirala care, pe masura ce se roteste, scoate ceara in exterior. Acest varf, de dmensiuni suficient de mici pentru a nu afecta timpanul, este realizat din silicon hipoalergenic, oferind o senzatie placuta in timpul folosirii. 
 

Mai mult decat atat, opritorul atasat impiedica introducerea acestuia prea adanc in ureche. 
 
Pretul este de 50$ si vine la pachet si cu o varianta pentru copii, pe langa cea pentru adulti.