Inteligenta Artificiala aduce periajul dentar in secolul 21/ Artificial Intelligence brings tooth brushing into the 21st century

Kolibree, un start-up francez, isi propune sa eficientizeze periajul dentar folosind Inteligenta Artificiala (IA). 
 

ARA, produsul dezvoltat de Kolibree, este primul pas spre “Internet of Things” (IoT) in ingrijirea orala. 

Periuta de dinti este conectata, prin Bluetooth, la o aplicatie de smartphone care contine “harta” dintilor tai. Aceasta este colorata, in timp real, in concordanta cu cat de bine s-a facut curatatea, zonele care au fost curatate, etc. 
 

Informatiile folosite in colorarea hartii sunt obtinute de la senzorii de miscare 3D, giroscopul, accelerometrul  si magnetometrul cu care este echipata periuta. 

 

Ideea de a folosi IA a pornit de la faptul ca  fiecare persoana are anumite obiceiuri (tipuri de miscari pe care le efectueaza) in timpul periajului dentar. 

 

Folosind informatiile obtinute de la senzori, si algoritmii de deep learning, procesorul low-power cu care este dotata periuta analizeaza aceste obiceiuri oferindu-i utilizatorului un feedback precum si sugestii de imbunatatire a periajului. 

 

Feedback-ul poate fi primit ca un raport saptamanal pe mail sau imediat dupa periaj, pe aplicatia de mobil.

 

Pentru a-i motiva pe copii si pentru a face periajul mai interactiv, aplicatia de mobil vine si cujocuri, astfel incat copiii periajul sa devina un joc. Dupa fiecare periaj, utilizatorul primeste  puncte in functie de calitatea si timpul de curatare.
 

Bateria dureaza pana la 2 saptamani, facand periuta foarte utila pentru calatorii.  

Kolibree va aparea pe piata in martie 2017, la un pret de 129 EUR. Pana la sfarsitul lui februarie poate fi pre-comandata la un pret de 79 EUR.  

 

 EN:

Kolibree, a French start-up, wants to make tooth brushing more efficient using Artificial Inteligence (AI). 

 

ARA, the product developed by Kolibree, is the first step towards the “Internet of Things” (IoT) for oral care. 

 

This “smart toothbrush” is connected, via Bluetooth, to a smartphone app which contains a map of your teeth. The map is colored in real time, taking into account how well you brush your teeth, the brushed areas, etc.

 

This information is given by the 3D motion sensors, a Gyroscope, an accelerometer and a magnetometer inside the brush. 

 

Each person has a particular habit when it comes to tooth brushing. This was the reason for embedding AI algorithms into this smart brush.

 

Using the data from the sensors and deep learning algorithms, the low-power processor inside the toothbrush analyses your habits, and sending feedback on it with suggestions for improvement. 

 

The feedback can be received via e-mail as a weekly report, or on the mobile app, after each brushing. 

 

The app comes with some mobile games (integrating the activity into a type of game) in order to motivate the kids. After each brushing, each user will receive “points” based on the time and quality of tooth brushing by the user. 

 

The battery lasts 2 weeks, making the toothbrush very useful for travelling. 

 

Kolibree will be on the market in March 2017, for a price of 129 EUR. Until the end of February you can pre-order it at a lower price of 79 EUR.