Healthcare Wearables: bratara pentru apnee, inelul de fitness, senzorul de sarcina si cel de piele1. Motio HW - bratara care diagnosticheaza apneea in somn


Bratara masoara ritmul cardiac, nivelul oxigenului din sange si frecventa respiratorie, date care sunt trimise catre aplicatia de smartphone. Datele sunt procesate cu algoritmi de inteligenta artificiala pentru a  diagnostica si monitoriza apneea si pentru a intelege profilul de dormit al fiecarui pacient.  

Apneea este o intrerupere temporara a respiratiei in timpul somnului. 6% din populatie sufera de apnee. 90% dintre persoanele cu apnee nu sunt diagnosticate. In timp, apneea in somn poate conduce la tensine arteriala, probleme cardiace, atacuri cerebrale, diabet. Creste probabilitatea de AVC cu 60%.  
 
Motio HW

Motio HW isi propune sa “previna, monitorizeze si diagnosticheze” apneea  in somn.     
Se afla in stadiul de prototip si a fost prezentata la CES 2017 (targul de electronice ce are loc in fiecare an, in ianuarie, la Las Vegas).  

Website: http://neogia.xyz

     


2. Motiv ring

Daca pana acum am vazut doar dispozitive de fitness tracking sub forma de bratari, iata si varianta acestora sub forma de inel. 

Motiv face tot ceea ce face si o bratara de fitness, adica numara pasii, monitorizeaza activitatea inimii si somnul, doar ca este mult mai usor de purtat si de asortat. Si…foarte stylish. 

Bateria dureaza pana la 3 zile, este rezistent la apa si la temperaturi foarte scazute, putand fi purtat atat cand inotati cand si cand skiati. 

Deocamdata, se gaseste doar in SUA si poate fi comandat la un pret de 199$.  

Website: https://mymotiv.com


Motiv Ring


     

3. Bloomlife

Sensor  destinat femeilor insarcinate. Se ataseaza pe burta si masoara contractiile, citind activitatea electrica a muschiului uterului. Informatia este trimisa catre telefon si analizata, pentru a face diferenta dintre contractiile care prevestesc nasterea si cele false (Braxton Hicks). 

Durata si frecventa contractiilor (chiar si cele asimptomatice) sunt redate in timp real pe telefon. 

 
Este recomandat femeilor aflate in ultimele 6 luni de sarcina. Nu este waterproof, deci nu poate fi folosit in timpul dusului. 

Ceea ce este interesant este ca Bloomlife poate fi inchiriat pe parcursul saricinii si apoi returnat. Pretul de inchiriere este  de 56.99$ (taxa de setup) + 24$/saptamana.

Website: https://bloomlife.com
Video Bloomlife.... 4. S-Skin

 

Este un sistem format dintr-un patch adeziv + device + app care are rolul de a analiza pielea fetei tale si de a oferi sugestii de ingrijire si produse cosmetice personalizate tipului tau de ten.  

Printr-o combinatie de camere, senzori foto si senzori de conductivitate, S-Skin masoara nivelul de hidratare al pielii, nivelul de roseata si melanina. 
Aceste informatii sunt salvate intr-o aplicatie si sunt folosite pentru a monitoriza schimbarile in timp ale pielii.

Mai mult, sistemul ofera si 2 programe de terapie. Primul consta in terapia cu  lumina infrarosie (LED).
Cel de al 2lea program este realizat cu ajutorul patch-ul adeziv care este format din micro-ace ce contin  colagen. 

Sistemul este dezvoltat de Creative Lab (C-Lab), un nou start-up al Samsung prin care compania isi doreste sa dezvolte, alaturi de telefoane, televizoare si alte produse de consum, si produse de ingrijire. 

Conform unui comunicat de presa al Samsung, alaturi de S-Skin, compania mai lucreaza si la Lumini (imagine, partea stanga), un device portabil care analizeaza pielea in profunzime pentru a identifica si preveni probleme. 

S-Skin este inca la stadiul de prototip si nu a fost inca anuntata o data de lansare a lui. 

Eu sper ca va fi lansat cat mai curand :)
 Video S-Skin...